Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.kreirajsvojezivljenje.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Opredelitev pojmov:

1. S spletno trgovino www.kreirajsvojezivljenje.com upravlja Alternative oblike zdravljenja, Svetlana Manojlović s.p., davčna številka: SI67342361, elektronska pošta: info@kreirajsvojezivljenje.com
2. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini.
3. Spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.kreirajsvojezivljenje.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik (trgovina Kreiraj svoje življenje) se zavezuje, da bo kupcu (vam) vselej zagotovil naslednje informacije:

1. Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
2. Kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
3. Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
4. Dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku),
5. Pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
6. Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
7. Način plačila in dostave,
8. Časovno veljavnost ponudbe,
9. Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe,
10. Pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Postopek nakupa:
V spletnem obrazcu napišete, kateri izdelek naročate. Ko kliknete »pošlji«, se vam na spodnjem delu spletne strani prikaže sporočilo, da je bilo naročilo uspešno poslano. S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 2 delovna dneva, vas o tem obvestimo.

Pravica do odstopa od nakupa:
Imate pravico, da v 15 dneh našemu podjetju pisno sporočite odstop od pogodbe. Nato blago vrnete podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, s tem, da sami krijete neposredne stroške vračila. Če vrnete prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (to je 15 dni od prejema blaga), se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.

Plačilo:
Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški. Uporabnik plača naročeno blago ob dostavi ali po predračunu na TRR.

Dobavni rok:
Za izdelke na zalogi je dobava blaga 1-4 delovnih dni, v ostalih primerih pa do 10 dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok do 10 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali po telefonu.

Dostava:
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke vam dostavijo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje prevzamete na najbližji pošti Slovenije. Prevoz vselej plača naročnik izdelkov.

Poštnina:
Poštnino za dostavo naročenega blaga plača kupec po veljavnem ceniku Pošte Slovenije ali druge paketne pošte, ki izvaja dostavo blaga na dom.

Garancija:
Vsi izdelki v naši ponudbi imajo najmanj 1 mesec garancije. V primeru, da ima artikel drugačno garancijsko dobo, je le-ta vključena v opisu artikla. Pri spletnem nakupu garancija prične veljati z dnevom vročitve pošiljke.

Veljavnost ponudbe:
Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila in so zapisane v evrih. Cene v spletni trgovini se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Varnost:
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Komunikacija:
Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

Arhiviranje pogodb:
Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik, je trajno shranjena pri podjetju MANAVA, Tina Ananda s.p., Parmova ulica 41, 1000 Ljubljana.

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

1. Jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila.
2. Pošiljatelj mora biti jasno razviden.
3. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
4. Če uporabnik ne želi prejemati reklamnih sporočil, je potrebno to spoštovati.

Pritožbe:
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@tina-ananda.si in se obravnava zaupno.

Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo.

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Varovanje osebnih podatkov:
Svetlana Manojlović s.p., ki upravlja spletno trgovino Kreiraj svoje življenje, se pri svojem poslovanju zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine. Svetlana Manojlović s.p. za potrebe poslovanja spletne trgovine Kreiraj svoje življenje zbira naslednje podatke uporabnikov:

1. ime in priimek
2. naslov in kraj bivanja
3. naslov za pošiljanje naročenega blaga
4. naslov elektronske pošte (uporabniško ime)

Za točnost vnešenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino, ne odgovarjamo.

Izjemno razkritje osebnih podatkov:
Podatki, ki jih Svetlana Manojlović
 s.p. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa Zakon o varovanju osebnih podatkov ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Odveza odgovornosti:
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

DODATNO OBVESTILO:
Različne oblike svetovanja in izobraževanja, objavljena na tej spletni strani, ne spadajo pod uradno priznane oblike terapevtske pomoči. Gre za alternativne oblike, ki ne nadomeščajo tradicionalnega terapevtskega pristopa oz. zdravljenja. V okviru ponudbe spletne strani www.kreirajsvojezivljenje.com ponujamo predavanja in svetovanja, katerih namen so različni pristopi razumevanja najrazličnejših situacij in v nobeni meri zdraviteljstvo. Beseda 'zdravljenje' ali 'zdraviteljstvo' je omenjena zgolj v smeri izboljšanja kvalitete življenja preko različnega razumevanja oz. pogleda na stvarnost in nikakor v smeri fizičnega ali psihološkega zdravljenja. S prijavo in udeležbo na naše izobraževalne in svetovalne programe se strinjate z zgoraj navedenimi pogoji in v celoti prevzemate odgovornost za svojo udeležbo.

PLAČILO DELAVNIC, SEMINARJEV IN INDIVIDUALNIH SEANS:
Kotizacije za katerokoli delavnico, seminar in individualno seanso v organizaciji Svetlana Manojlović
 s.p. niso vračljive zaradi fiksnih stroškov organizacije dogodka, predavatelja in najema dvorane za dogodek. V izjemnih primerih, ko nastopi višja sila, je možen dogovor za prenos zneska oziroma dobropis, ki ga lahko stranka/kupec uporabi za kakšen drug dogodek.

Mengeš, 19.8.2021