Search

Kako spremeniti svoja omejujoča prepričanja?

Ko se v Indiji rodijo mali slončki, jih njihovi skrbniki zavežejo za eno nogo za drevesni štor in ker so premajhni se zaradi tega ne morejo premakniti. Ko slončki zrastejo bi se dejansko lahko rešili enega drevesnega štora brez pomisleka. Ampak sloni ne verjamejo, da se lahko.


Verjeto si marsikdo misli bogi slončki, kako se ne more rešiti štora, to pa ja ni nič težkega. Verjetno bi mu marsikdo tudi z veseljem pomagal. Ampak dejansko, ko govorimo o slončki govorimo tudi o tebi in tvojem življenju. Prepričanja, ki jih ti držiš v sebi upravljajo z načinom tvojega življenja. Kaj narediti s prepričanji, ki nam ne služijo več?


Prvi korak k spremembi prepričanj je, da spremenimo mnenje o prepričanjih in o tem kako doživljamo realnost. Če verjameš, da so prepričanja pač fiksna in da jih ne moreš spremeniti, ti to ne bo koristilo. Kaj pa sploh je prepričanje? Prepričanje je misel na katero konstantno misliš tako močno, da ustvariš frekvenco v tem vesolju in ta frekvenca, ki je tako močno se potem manifestira v 3D dimenzijo oz. v fizično realnost. Fizična realnost pomeni, da zdaj gledaš dokaz tega svojega prepričanja. To prepričanje je zdj podkrepljeno s samozavestjo, vero in sprejemanjem. Prepričanje lahko vzamemo kot domnevanje resničnosti, to ne pomeni da je to fiksna realnost. To pomeni, da če nam prepričanje ne služi ga lahko spremenimo. Edina prepričanja, ki bi jih morali obdržati v življenju so tista prepričanja, ki nam služijo v življenju. Še posebej kadar si želimo nekaj manifestirati v življenju oz. kreirati, takrat se mora naša frekvenca naše želje ujemati s frekvenco naši prepričanj.

Primer:

Če si želiš popolno razmerje oz. partnerja, vendar imaš prepričanje, da si ne zaslužiš popolnega razmerja, se ti tako razmerje ne bo prikazalo v tvojem življenju. Tvoja želja po razmerju in prepričanje se morata ujemati, da se ti manifestacija uresniči.


Ta prepričanja se lahko spremenijo z razno raznimi tehnikami, hipnozami, programiranje, itd. Lahko pa:


1. Prepoznate kaj je to prepričanje, ki vam ne služi več.

Prepričanje, kot je npr. "Ne maram javnega nastopanja." ni tisto glavno prepričanje, ki se ga morate osvoboditi. To je čustvena reakcija na glavno prepričanje, ki bi lahko bilo "Da nisem dovolj dobra". Vedno vedno je za osvoboditev prepričanja potrebno priti do glavnega prepričanja, ki nas omejuje, sicer se nam bodo zadeve ponavljale. To da nekdo ne mara javnega nastopanja je samo mala koreninica glavnega problema.


2. Preuči prepričanje, ki ga držiš. Ko pridemo do tega glavnega prepričanja, da nismo dovolj dobri in ga opazujemo, takrat ga ozaveščamo in se ne poistovetimo z njim.


3. Prepričanja niso resnica ali laž, pomenijo samo ali nam koristijo ali ne. To pomeni, da prepričanja niso naša resnica, ki je ne bi mogli spremeniti. Ne smemo se poistovetiti s tem prepričanjem. Ko ugotovite vaša prepričanja si naredite seznam ali vam koristijo ali ne. Tista prepričanja, ki vam ne služijo naj vam bodo navdih za tista prepričanje v katere si želite verjeti kot je npr. "Sem dovolj dobra".


4. Določi čustva, ki te vežejo na ta prepričanja. Če jaz npr. verjamem, da nisem dovolj dobra in se potem zaradi tega prepričanja smilim sama sebi in posledično drugim, zaradi sem potem mnenja, da je nekomu mar zame. Ali pa, ker mislim, da nisem dovolj dobra ne želim poskusiti kaj novega. Razmisliti moram ali je čustveno stanje vredno tega prepričanja, ki se ga držimo. Na tej točki se moramo odločiti ali želimo to prepričanje spremeniti ali ne.


5. Ko "znižamo" čustva vezana na določeno prepričanje moram prikazati nove dokaze in razlago za prepričanja, ki si jih želiš.

Npr. prepričanje je, da nisem dovolj dobra, ki sem ga dobila npr. od očeta z njegovimi dejanji in besedami, ki mi jih je izrekel. Razlaga bi bila: moj oče ima nizko zavedanje samega sebe oz. svoje biti. Okamenel je zaradi zadreg. In ker sem jaz delala napake, sem bila njemu v zadrego, sramoto,... In zdaj sebi razložimo sledeče: On je bil tisti, ki se ni počutil dovolj dober. Jaz sem samo posvojila prepričanje. Napake, ki jih delamo še ne pomeni, da nismo dovolj dobri. Napake so del učenja. Na tak način boste vzeli moč mnogim prepričanjem. To je okvir, ki ga lahko uporabite za vsa prepričanja, ki jih imate.


6. Poiščimo nov dokaz našega novega prepričanja. Npr. kako sem dovolj dobra?

- imela sem uspehe (jih naštejete),

- imam vrednost, ki je prirojena,

- stvari, ki jih imam za povedati lahko marsikomu koristijo,

- beri članke in knjige o poslušaj video posnetke o svojih novih prepričanjih,


Vse, kar podpre tvoja nova prepričanja.


7. Uporabi afirmacije pravilno.

Afirmacije ne bodo delovale, dokler ne osvojiš zgornjih korakov. Če imaš prepričanje, da nisi dovolj dober in potem si govoriš, da si dovolj dober, imaš v sebi konflikt. Potrebno je zapreti oz. zmanjšati ta velik prepad med prepričanjem in afirmacijo. To naredimo tako, da pridemo počasi do prepričanja, da smo dovolj dobri in si afirmiramo tiste besede v katere dejansko verjamemo. Npr.

- sem očarljiva oseba,

- imam vredne stvari, ki jih lahko delim z drugimi.


Na tak način bomo zmanjšali prepad do prepričanja, da sem dovolj dobra.


Če želite spremeniti svoje življenje morate spremeniti zgodbo, ki si jo govorite o svojem življenju.

28 views0 comments